Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Wonen in een slim huis, domotica vergroot het wooncomfort van bewoners.

De appartementen op de kop van het Oosterdokseiland worden ruimschoots voorzien van domotica, oftewel slimme technologie in huis. 'Domotica vergroot het wooncomfort van bewoners."

Stel je loopt over de Oosterdokskade op weg naar huis en je schakelt met je mobiele telefoon alvast je verlichting in of zet alvast je espressoapparaat aan? Hoe handig is dat!

Jan van den Brink is Business Unitleider bij Van den Pol Elektrotechniek en eindverantwoordelijk voor de technische installatie van domotica in de 42 appartementen op de kop van Oosterdokseiland, die gebouwd worden tussen het Conservatorium en de nieuwe City Campus van Booking.com.

"Alle 42 appartementen zijn voorzien van domotia, oftewel slimme technologie in huis", legt Jan uit. "Dat houdt in dat je als bewoner via iPad, smartphone of app op afstand verschillende functionaliteiten in je woning kunt inregelen, zoals het dimmen van het licht, het omhoog draaien van de thermostaat of de speakers afstellen van de stereotoren.

Let op, dat kan straks allemaal. Maar het hoeft niet. Het is aan de koper op welke manier hij gebruik wil maken van domotica. Wij bieden een pakket basisfunctionaliteiten aan. Het hangt van de wensen van de bewoner af wat hij daarmee doet. Iedere bewoner is anders. Een DJ van begin dertig die beroepshalve veel met techniek werkt, vind het vermoedelijk leuk om alle technische snufjes in huis te ontdekken, terwijl een seniorenechtpaar misschien al meer dan tevreden is wanneer ze op afstand het licht kunnen bedienen. De rest doen ze wel handmatig zoals ze dat altijd al gewend waren."

Domotica dient kortom het gebruiksgemak van de bewoners. "We hopen dat het hun wooncomfort verder vergroot, het mag geen obstakel voor ze worden. Als een bewoner door alle technologie door de bomen het bos niet meer ziet, tja dan zijn we ons doel voorbij geschoten. Dat is niet de bedoeling."

Bron en beeldmateriaal; ODE magazine 

         Vorige bericht Volgende bericht