Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Versnellen dankzij Corona

GRB verduurzaamt Nieuwegeinse verlichting

Gemeente Nieuwegein gaf opdracht voor het verduurzamen van de verlichting in negentien gebouwen met uiteenlopende functies: scholen, parkeergarages, gymzalen en theater de Kom. Doel van het project: minder energieverruik, betere kwaliteit.Mede door de lockdown kon onze zusteronderneming  en specialist GRB Verlichting snel meters maken.  Elk object vereist een andere werkwijze, afhankelijk van het gebruik en kenmerken van de bestaande verlichting. 

"Belangrijk aspect bij beoordeling van de offertes was dat de processen zo min mogelijk verstoord zouden worden," zegt Bjorn van Buuren, projectleider namens ingenieursbureau 3ING bij de verlichtingsverduurzaming van gemeentelijk vastgoed in Nieuwgein.
"Dus niet de activiteiten aanpassen aan de werkzaamheden maar andersom. GRB scoorde hier goed; ontzorgen was de rode draad in hun plan. Andere overweging voor de gemeente bij de gunning: de maximale score van moederbedrijf Van den Pol op de CO2-Prestatieladder." 

Uit oogpunt van kosten en circulariteit werden bestaande armaturen waar mogelijk omgebouwd naar led."Alleen als ze te gedateerd waren, zijn de armaturen geheel vernieuwd. "

Er was enige zorg of de overgang naar ledverlichting niet als groot zou worden ervaren. "Daar is geen sprake van; gebruikers zijn stuk voor stuk enthousiast." Enthousiasme is er ook over de prestaties van GRB. "Naast hun vakkennis valt de zorgvuldige communicatie op,"stelt van Buuren. "De verwachtigen door de offerte - maximaal ontzorgen - zijn zonder meer waargemaakt. "


Beelmateriaal Gemeente Nieuwegein - Henri van Gelder  Vorige bericht Volgende bericht