Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Van den Pol levert groen maatwerk.

Eerst hulp bij verduurzaming

Wettelijke verplichtingen en strengere eisen van financiers maken verduurzaming van vastgoed steeds urgenter. Van den Pol ontzorgt gebouweigenaren daarbij volledig. Slim verduurzamen staat centraal.
Een online tool maakt in één oogopslag duidelijk welke maatregelen het meeste rendement opleveren.

De rol van installateurs wordt alsmaar belangrijker. "Gebouwen bevatten meer techniek die ook steeds complexer wordt. We installeren vaker draadloos, sensoren zijn gemeengoed," aldus Wim van den Pol. "Daardoor meten en weten we steeds meer. Met die informatie brengen we veiligheid, comfort en gebruiksgemak op een hoger niveau."

Sales engineer bij Van den Pol Paul van der Maas; "Per 1 januari 2023 is voor kantoorgebouwen minimaal energielabel C verplicht. Dat zorgt voor een enorme verduurzamingsopgave. Bedenk dat ook financiers steeds strengere eisen stellen aan het energielabel. Nederlandse grootbanken geven aan dat zij in de toekomst gebouwen zonder A-label niet meer zullen financieren. Dus wanneer de hypotheek op zo'n pand afloopt, wordt deze niet verlengd."

Wat de aanleiding ook is, Van den Pol ondersteunt gebouweigenaren die willen of moeten verduurzamen. "Eerste stap is een analyse van de actuele situatie. Want elk gebouw is anders, verduurzaming; verduurzaming is altijd maatwerk. Onze online duurzaamheidstool geeft inzicht in het huidige energielabel en mogelijke verduurzamingsmogelijkheden inclusief investering, energiebesparing en terugverdientijd. In één oogopslag wordt duidelijk welke maatregelen het meeste rendement opleveren en wat de impact is op het energielabel."

Deze gegevens kunnen bedrijven gebruiken voor de informatieplicht op de omgevingsdienst. "En is de basis voor een gerichte verduurzamingsslag.

Lees meer over eerste hulp bij verduurzaming in het artikel uit Utrecht Business van mei 2021

 

 

 

 

   Vorige bericht Volgende bericht