Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Start plaatsen 1.300 zonnepanelen op gemeentelijke sportaccommodaties

Start plaatsen 1.300 zonnepanelen op gemeentelijke sportaccommodaties.

Op ongeveer 30 kleine sportaccommodaties (met name gymzalen) worden in 2016 zonnepanelen geplaatst. Wethouder Jansen (Utrechtse Vastgoed Organisatie) geeft op maandag 18 januari met het plaatsen van het eerste paneel, het startsein voor het plaatsen van meer dan 1300 zonnepanelen op met name gymzalen in heel Utrecht. Op deze eerste accommodatie aan de Marco Pololaan worden in totaal 72 zonnepanelen geplaatst. De zonnepanelen leveren ongeveer in totaal 350.000 Wattpiek vermogen op. Wethouder Jansen: “Met het plaatsen van de 1300 zonnepanelen wordt de eigen behoefte van deze sportaccommodaties aan elektra opgewekt. De gemeente geeft graag het goede voorbeeld door het gemeentelijke vastgoed zo duurzaam als mogelijk te maken.”

Dit project is onderdeel van het verduurzamen van het gemeentelijke vastgoed. Zoveel mogelijk gemeentelijke gebouwen worden geïsoleerd, de installaties zo zuinig mogelijk afgesteld en duurzame energie opgewekt met bijvoorbeeld zonnepanelen. De gemeente Utrecht wil in 2030 CO2 neutraal zijn. Daarvoor moet zoveel mogelijk duurzame energie worden opgewekt. Dit kan onder door zonnepanelen te plaatsen. Voor 2020 zijn minimaal 10% van de gemeentelijke daken met zonnepanelen belegd.

Projectleider Kamel Djenane verwacht dat aannemer Van de Pol dit jaar ongeveer 1300 panelen plaatst op circa 30 daken van kleine sportaccommodaties. Daarmee wordt 350.000 Wattpiek aan stroom opgewekt. Dit dekt ongeveer de vraag aan stroom in deze panden.  Vorige bericht Volgende bericht