Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Sneller verduurzamen met ESCo’s

Bij een Energy Service Company- kortweg ESCo-besteedt de gebruiker aanleg, financiering en onderhoud van duurzame energievoorziening uit. “Tot nu toe komt dit relatief weinig voor”, zegt Wim van den Pol. “Dat gaat veranderen als het aan ons ligt. Want een ESCo kan de drempel voor verduurzaming fors verlagen.

Vergoeding voor gebruik

Kiest een klant voor een ESCo dan zorgt Van den Pol via haar Green Team voor de aanleg van zonnepanelen, LED-verlichting of voor optimalisatie door meten, schakelen en regelen. “Ook nemen wij onderhoud en financiering op ons. De klant betaalt alleen een periodieke vergoeding voor het gebruik van een installatie.” Vaak gaat het om langlopende contracten. “Maar soms is het rendement zelfs zo hoog dat de ESCo al binnen drie jaar beëindigd wordt. Er zijn dan geen verplichtingen meer. Wel heeft de gebruiker nog jarenlang plezier van de installatie.”

Geld toe

Banken zijn terughouden bij de financiering van duurzame energiesystemen. Van den Pol durft het vaak wel aan. “Wij kennen de technische kenmerken en levensduur als geen ander. En omdat dit een gezond bedrijf is, zij voldoende middelen voor financiering beschikbaar.”

De eerste twee ESCo’s zijn aanstaande: grootschalige vervangen van terreinverlichting door LED en de aanleg van tientallen PV-systemen. “Ik verwacht dat er nog veel zullen volgen. Het is immers niet meer nodig te wachten op het technische vervangingsmoment. Met een ESCo kan het financieel al eerder aantrekkelijk zijn om een verduurzamingsslag te maken. Door subsidie voor aanleg van een PV-systeem levert het soms zelfs jaarlijks netto een aanzienlijk bedrag op. Je krijgt dus geld toe. Dan is de keuze al helemaal eenvoudig.”

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.  Vorige bericht Volgende bericht