Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Slimme E-techniek op een Amsterdamse toplocatie - Emblematisch sluitstuk van het Oosterdok

Naast prominente nieuwbouwprojecten aan de Zuidas - de kantoorgebouwen NoMA House en Hourglass - is Van den Pol Elektrotechniek nu ook actief op een andere Amsterdamse toplocatie; Oosterdokseiland. Onder meer verantwoordelijk voor de complete E-installatie plus brandmeld- en ontruimingsinstallaties in zowel de vergrote parkeergarage als in het nieuwe kantoor van Booking.com.

Het wordt een slim gebouw met volop sensoren. Comfort en energiezuinigheid staan op een hoog niveau, net als gebruiksgemak. De installaties worden aangestuurd via het gebouwbeheersysteem en een app.

Niet anders.

Het complex krijgt LED-verlichting. "Dat is voor ons de standaard: Van den Pol maakt niet anders meer", aldus Jan van den Brink, projectleider bij Van den Pol. "Ook de 1.500 zonnepanelen dragen bij aan het beoogde BREEAM-NL 'Excellent' label van deze ontwikkeling". Opmerkelijk is de forse noodstroomvoorziening. "Twee aggregaten van 2.000 kVA elk zorgen dat ook bij stroomuitval bedrijfsprocessen ongestoord kunnen doorgaan". Door de omvang en complexiteit ligt de lat hoog bij dit project.

"Onze BIM-kennis komt hier goed tot zijn recht. en bij de samenstelling van het inbouwpakket is onze ervaring met innovatieve techniek een groot voordeel".

Lees hier het complete artikel uit Stedenbouw nummer 754  Vorige bericht Volgende bericht