Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Sleutelrol voor installatietechniek

De installatiesector speelt een sleutelrol bij cruciale aspecten als verduurzaming, veiligheid en zorg. “Voor installatiebedrijven biedt dit tal van kansen,” zegt Bea Berndsen, directeur van het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de technische installatiesector (OTIB). “Voorwaarde is wel dat zij vernieuwen, adequaat inspelen op verandering. Ook zijn vaak nieuwe businessmodellen nodig.” Deels worstelen installateurs nog om uit de oude rol te komen maar er is een steeds grotere groep voorlopers. “Bedrijven die innoveren en vol zelfbewustzijn ondernemen, passend bij het toenemende belang van installatietechniek, zowel in gebouwen als in de maatschappij.”

Om de kansen te benutten, is voldoende human capital cruciaal. “Door omscholing kunnen mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt prima inzetbaar zijn. Wees ook alert op mogelijke zijinstromers,” aldus Berndsen. Het werven, binden en boeien van jonge medewerkers vraagt eveneens aandacht. “Hun verwachtingen zijn vaak wezenlijk anders dan die van oudere collega’s. Om jong talent te behouden, moeten werkgevers hier een antwoord op vinden.”

Bea Berndsen was spreker tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking bij Van den Pol. “Ik kijk daar met heel veel plezier op terug. In het bedrijf voel je de aandacht en waardering voor goede vakopleidingen. Het maakt Van den Pol als het gaat om ontwikkeling en opleiding tot een visitekaartje voor de bedrijfstak.”

Lees het volledige artikel in ons magazine, uitgave Connectivity.  Vorige bericht Volgende bericht