Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Lievegoed optimaliseert brandmeldinstallaties

Lievegoed verleent psychiatrische en verslavingszorg, alsmede zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Haar veertig locaties verschillen sterk in omvang, bouwstijl, leeftijd en functie. De grote diversiteit maakt optimalisatie van brandmeldinstallaties tot een complexe case. “Op een aantal locaties had Van den Pol deze installaties al naar volle tevredenheid in onderhoud,” zegt coördinator facilitaire zaken Peter Varenkamp. “Op basis daarvan is het bedrijf gevraagd de status quo in kaart te brengen qua functionaliteit en het voldoen aan de inspectierichtlijnen.”

Van den Pol gaf inzicht in de noodzakelijke werkzaamheden plus bijbehorende investering. Dertien locaties kregen prioriteit. “Daar zijn de aanbevolen verbeteringen doorgevoerd. Aansluitend worden de installaties gecertificeerd; Van den Pol begeleidt dit traject.”

Lievegoed sloot ook een contract af voor onderhoud van alle brandmeld- en noodverlichtingsinstallaties. “Voorheen controleerden onze bhv’ers deze voorzieningen, nu doen medewerkers van Van den Pol dat. Het past in onze strategie van concentratie op kerntaken. De status van de brandmeldinstallaties is via een digitaal logboek continu inzichtelijk.”

Varenkamp is positief over Van den Pol’s professionaliteit. “Mijn vaste aanspreekpunt André de Kruijf beschikt over veel kennis en kunde. Ook de monteurs doen hun werk naar behoren, zowel technisch als communicatief. Zij opereren in gebouwen waar onze cliënten verblijven; een extra dimensie waar de monteurs prima mee omgaan.”
 

Lees het complete artikel in ons magazine uitgave  Connectivity  Vorige bericht Volgende bericht