Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Laagdrempelig alarmeringssysteem voor MCi

Mirror Controls international (MCi) is wereldmarktleider in actuatoren; apparatuur voor het afstellen en inklappen van autospiegels. In het hoofdkantoor te Woerden vindt ontwerp en prototyping plaats. De actuatoren – jaarlijks zo’n 80 miljoen – worden geproduceerd in Ierland, Mexico en China.

Het komt regelmatig voor dat medewerkers vroeg of juist laat alleen aan het werk zijn in het testlab of de werkplaats. “Als ze iets overkomt, is er niemand die alarm kan slaan. Hiervoor zochten wij een oplossing,” zegt product designer Jan Gentis. De vraag werd voorgelegd aan Van den Pol, al jarenlang vaste E-partner van MCi. “Beste optie bleek een X-Guard personenalarmeringssysteem. De betreffende medewerkers hebben een telefoon bij zich met een app. Als die constateert dat er twee minuten geen beweging is, gaat er een melding naar de alarmcentrale. Kan deze geen telefonisch contact krijgen met de medewerker dan komt het beveiligingsbedrijf in actie.”

Het alarmeringssysteem voldoet prima. “Het is een laagdrempelige oplossing die ook voorziet in monitoring en rapportage. De telefoons hebben gps waardoor duidelijk is welk wifibaken het signaal oppikt. Je weet dus waar iemand zich bevindt.”

Lees het complete artikel over MCi en X-Guard in ons PULS magazine  Vorige bericht Volgende bericht