Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Herontwikkeling Woonzorgcentrum D'Amandelhof

Groen en zelfstandig wonen dankzij domotica

Woonzorgcentra als d'Amandelhof zijn voor Van den Pol vertrouwd terrein. Regelmatig zijn we betrokken bij verglijkbare nieuwbouwprojecten. In d'Amandelhof zijn we verantwoordelijk voor de complete elektrotechnische voorzieningen. "Ook de voorzieningen voor de Personen Zoek Installatie (PZI) leggen wij aan; deze is gekoppeld aan de brandmeldcentrale", zegt Timo Jooren, projectleider woningbouw bij Van den Pol. "Verder zorgen we ervoor de datavoorzieningen. Hierop is een fijnmazig wifi-dekking aangesloten. Een camerasysteem ondersteunt de zorgverleners bij hun werk."

Voor de PV-installatie hebben we de dakvlakken optimaal benut. Ook LED-Verlichting draagt bij aan de duurzaamheid. "Voor zowel medewerkers als bewoners is goede verlichting van groot belang. In de gangen zetten wij daarbij een Bluetoothsysteem van Jung in. Deze innovatie maakt het mogelijk om de verlichting via een app geheel naar wens in te stellen, bijvoorbeeld als het gaat om periodes en intensiteit. Zorgverleners kunnen later eenvoudig zelf aanpassingen doorvoeren. Gezien het grote gebruikersgemak zullen we dit systeem zeker vaker toepassen."

De automatische zonwering draagt bij aan comfort voor de toekomstige bewoners van d'Amandelhof. "Deze reageert op de lichtomstandigheden buiten. Sensoren meten het licht vanuit verschillende posities. Dit zorgt ervoor dat de zonwering nauwkeurig wordt aangestuurd: de binnentemperatuur blijft zo altijd aangenaam. "

Bouwer de Vries en Verburg  en W-Partner Klimaatservice Holland zijn bekende partijen voor Van den Pol. "Dat draagt zeker bij aan het voorspoedige verloop van dit project."aldus Timo. "De planning verliep probleemloos, zonder pieken of dalen. Zo hebben we het graag. "

Lees hier het hele artikel over de herontwikkeling van woonzorgcentrum D'Amandelhof uit de Stedenbouw - uitgave 766

 

   Vorige bericht Volgende bericht