Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Gemeente Utrecht zet de toon

Innovatief accommodatiemanagementsysteem voor verlichting

Met de gebruiker als belangrijkste uitgangspunt en duurzaamheid als drijfveer ontwikkelde de gemeente Utrecht een online accommodatiemanagementsysteem. Het bleek een schot in de roos en ook andere gemeenten hebben interesse. Door verlichting te integreren in het systeem, hoeft de gebruikers minder handelingen uit te voeren en wordt energie bespaard. Ook ontstaat meer inzicht in het gebruik van de sportaccommodatie. 

Remco van 't Riet is als bedrijfsleider verantwoordelijk voor alle binnensportaccommodaties van de gemeente Utrecht. "Klanten die een gym- of sportzaal willen huren, moesten voorheen een sleutel ophalen en weer terugbrengen. Dat kostte veel tijd en wierp een drempel op. En voor ons wat het erg arbeidsintensief."

Dus ging de gemeente op zoek naar een alternatief . "Eisen en wensen vanuit de organisatie en de gebruikers zijn geïnventariseerd ," zegt Maickel Lemaier, gebiedsbeheerder voor een aantal sportlocaties. Het leidde tot de aanbesteding voor een innovatief accommodatiemanagementsysteem. Van den Pol kwam als beste kandidaat uit de bus. "Sloten en kaartlezers zijn aangepast. Klanten kunnen nu online een sportzaal reserveren. Na betaling ontvangen zij een code die op het gewenste moment toegang geeft. 

De open mind ten aanzien van innovatie bij de gemeente leidde tot een uitbreiding van het systeem. "Door verlichting te koppelen, wordt onnodig energieverbruik voorkomen. Dat past bij de duurzame ambities van Utrecht. En als verlichting in de hallen minder brandt, daalt de afschrijving. 

"Het was belangrijk de praktische scenario's vooraf goed te doorgronden," weet Lemaier. Een pilot gaf meer inzicht in de technische implementatie." Ook de feedback van gebruikers hielp om de toepassing te perfectioneren. " De uitrol vindt gefaseerd plaats. "Van den Pol ontzorgt ons daarbij volledig.

Lees hier het complete artikel over dit innovatieve accommodatiemanagementsysteem uit PULS.

 
 

   Vorige bericht Volgende bericht