Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Duurzame en CO2 neutrale fabriek voor innocent Drinks

Veelzeggend visitekaartje

De Blender van innocent drinks wordt één van de eerste CO2-neutrale voedselfabrieken ter wereld. "Om dat mogelijk te maken, is het complex all-electric uitgevoerd met boilers en warmtepompen", zegt Robbert Janzen, projectleider namens Van den Pol Elektrotechniek. "Daarvoor is een fors gedimensioneerde energie-installatie nodig. Alle benodigde energie wordt opgewekt door hernieuwbare bronnen, waaronder een zonnepark op eigen terrein en off-site windturbines. Beide elementen - energiegebruik en - opwekking- stemmen wij optimaal op elkaar af. 

Naast de complete laagspanningsinstallatie en verlichting realiseert Van den Pol ook alle voedingen voor de machines. "Dankzij ons specialisme industriële automatisering zijn we vertrouwd met de specifieke eisen die gesteld worden aan de productie van voedsel. Een must bij een project zoals dit. De opdrachtgever heeft veel vertrouwen in onze expertise, dat werkt prettig."

Met de energieneutrale smoothiefabriek op de Maasvlakte benadrukt innocent drinks haar duurzame ambities, waarbij de drie P's (People, Planet en Profit) naar het hoogste niveau worden getild. "Ook voor Van den Pol is het een veelzeggend visitekaartje", zegt Robbert. "Het past bij het profiel als duurzaamste installateur van Nederland. Nul-op-de-Meterwoningen installeren we al gereuime tijd. Maar dat we nu al een CO2-neutrale fabriek bouwen was een paar jaar geleden nog ondenkbaar. Het geeft aan hoe de verduuzaming versnelt."

Lees het complete artikel over 's werelds duurzaamste gezonde drankjesfabriek in Stedenbouw - editie 767  Vorige bericht Volgende bericht