Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

'De Zuidas is vertrouwd terrein voor ons'.

Na NoMA House is Hourglass het tweede prestigieuze project aan de Zuidas waar Van den Pol verantwoordelijk is voor alle elektrotechnische installaties.

"Voor dezelfde opdrachtgever realiseerden we eerder al FIRST in Rotterdam", zegt Robin van Eijndthoven, projectleider bij Van den Pol Elektrotechniek. Het markante uiterlijk van Hourglass heeft impact op de installaties. "Geen verdieping is gelijk; alles is maatwerk. Dat vergt extra aandacht bij ontwerp en engineering. Ook de verschillende functies maken dit tot een uitdagend project."

De LED-verlichting wordt aangestuurd door sensoren en op daglicht geregeld. "Dit zorgt voor extra comfort en bespaart energie. Ook pv-panelen dragen bij aan de duurzaamheid die geborgd wordt door het BREEAM-NL. 'Excellent'-certificaat. Zo'n 300 panelen komen op het gebouw, ongeveer 1.000 worden elders geplaatst. " Opmerkelijk detail zijn twee parallel geschakelde trafo's. "In de toekomst is het mogelijk een trafo te vervangen terwijl de installaties gewoon doordraaien. "

De ervaringen bij eerdere projecten gebruikt Van den Pol om haar werkwijze te perfectioneren. "We werken steeds slimmer, onder meer door veel prefab toe te passen. Goed voorbeeld is ook het voor NoMA House ontwikkelde systeem om kwaliteit inzichtelijk te maken voor de opdrachtgever. Dit zorgde voor minimale opleverpunten en bewijst ook bij Hourglass zijn waarde." In de actuele bouwfase heeft Van den Pol intensief contact met CBRE dat namens Loyens & Loeff verantwoordelijk is voor de inbouw en inrichting. "We stemmen onze planningen af en doen er alles aan om maximaal in te spelen op de wensen van de huurder.

Lees hier het hele artikel over Hourglass in Amsterdam uit Stedenbouw uitgave 755.  Vorige bericht Volgende bericht