Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

​Beschermde Woonvormen zijn schot in de roos

Met ZZG zorggroep ontwikkelde FAME Planontwikkeling Beschermde Woonvormen. Dit zijn kleinschalige complexen waar elke bewoner een eigen appartement heeft en er geen zorgruimten, kantoren of behandelkamers zijn. De dokter komt gewoon langs in de eigen huiskamer, net als thuis. “Het is een menswaardig én betaalbaar alternatief voor traditionele verzorgingshuizen,” zegt Jan Klijn, projectleider bij FAME.

ZZG zorggroep vervangt al hun verzorgingstehuizen in de regio Nijmegen door Beschermd Wonen-voorzieningen. “De teller staat inmiddels op acht gerealiseerde nieuwbouwprojecten.” Vanaf het eerste woonzorgcomplex voor ZZG in 2012 trekt FAME samen op met KlokGroep Bouw & Ontwikkeling. “In nauw overleg met de opdrachtgever en de betrokken aannemers zoals Van den Pol hebben we het concept verder verfijnd.”

Naast de woonfunctie hebben de complexen ook utilitaire kenmerken. “Van den Pol beheerst beide takken van sport. Ze beschikken over een eigen engineeringafdeling en combineren meerdere disciplines, waaronder de aanleg van cruciale voorzieningen als ontruimings- en brandmeldinstallaties. Ook de certificering daarvan is professioneel begeleid.”

Ook voor andere zorgorganisaties realiseert FAME vergelijkbare gebouwen “Het animo komt in een stroomversnelling,” zegt Klijn. “Als het aan ons ligt, kent Nederland in de toekomst alleen nog maar Beschermd Wonen-complexen en zijn er geen verzorgingstehuizen meer.”

Lees hier het complete artikel in ons magazine uitgave Conectivity   Vorige bericht Volgende bericht