Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

All- Electric en all-LED, 400 studentenwoningen Utrecht Science Park

'Nooit op de automatische piloot.'

Bij de 400 studentenwoningen op het Utrechtse Science Park speelt Van den Pol als vaste partner van Jan Snel een vertrouwde rol. "Wij waren verantwoordelijk voor alle elektra plus de data-, CCTV- en intercominstallatie", zegt projectleider Sebas L'Ortye. "Ook de 300 PV panelen zijn door ons geinstalleerd. Het maximale aantal, omdat de warmtepompen veel ruimte innemen op de daken.

Het studentencomplex is all-electric en all-LED. "Elke verdieping heeft een middengedeelte voor algemeen gebruik. De inrichting ervan kreeg veel aandacht. Voor de keuze van sfeerspots is onze afdeling retail ingeschakeld."

Het gebouw bestaat uit twee gekoppelde delen. "Die zijn gefaseerd opgebouwd en opgeleverd. Omdat er één technische ruimte is, was dat best even puzzelen. "Elke week zijn 40 units geplaatst. "Ondanks de corona-uitbraak is het gelukt om de vaart erin te houden."

Met recente complexen in Amsterdam, Eindhoven en Essen (D) staat de teller van Van den Pol op ruim 5.000 studentenwoningen. Het volgende project dient zich alweer aan: 150 woningen in Lelystad. "Het is uitgegroeid tot een echte specialisatie", stelt Sebas. "De sleutel tot succes? Nooit terugvallen op de automatische piloot maar blijven onderzoeken of iets slimmer, sneller of duurzamer kan. 

Lees hier het complete artikel over 400 studentenwoningen Science Park uit Stedenbouw - editie 763

fotografie Jan Snel

   Vorige bericht Volgende bericht