Domotica

Maak wonen en werken comfortabeler

Er zijn vele manieren om uw woning of kantoor comfortabeler te maken met behulp van techniek. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het op afstand bedienen van uw audio-/video-, verwarmings-, ventilatie-/airco- en alarminstallaties. Of het bedienen van dergelijke installaties met behulp van tijd-, bewegings- of warmtemeters. Al deze technieken samen noemen we domotica of 'easyliving'. Van den Pol Elektrotechniek adviseert u bij het kiezen van de meest geschikte domoticaoplossingen voor uw woning en zorgt aansluitend uiteraard voor een vlekkeloze installatie. Maak een vrijblijvende afspraak en vraag naar de mogelijkheden.

Vanaf uw vakantieadres de verlichting regelen? Of vanaf uw werkplek online de beveiligingscamera's bekijken en instellen? Of uw inbraakalarminstallatie of rookmelder bij onraad automatisch laten sms'en met brandweer of politie? Er is veel meer mogelijk dan u denkt. We kunnen het zelfs zo voor u regelen dat de stopcontacten in de kinderkamer niet actief zijn als u niet in de buurt bent. En wat te denken van een volledig geautomatiseerde aanwezigheids- en toegangscontrole?

Maar domotica is veel meer dan veiligheid alleen. De airco vast aanzetten met uw smartphone terwijl u onderweg naar huis bent? Of diezelfde smartphone gebruiken om het elektrische hek te bedienen? Of het koffiezetapparaat en de oven met de croissants koppelen aan uw wekker? De techniek biedt meer luxe dan u zich voor kunt stellen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u de installaties in het huis van uw zorgbehoevende ouder op afstand regelen? Het kan. Tot het op afstand bedienen van de buitendeur aan toe. Met domoticatoepassingen kunnen ouderen langer zelfstandig wonen.

U kunt domotica ook inzetten om energie te besparen. Bijvoorbeeld door ventilatie en verwarming te koppelen, zodat u niet stookt in ruimten waar ramen openstaan. En uiteraard door maximaal gebruik te maken van nachtstroom voor huishoudelijke apparaten als vaatwassers en wasdrogers. Energiebesparing en hygiëne komen samen in oplossingen als automatische kranen en zelfspoelende toiletten.

Meer weten over domotica van Van den Pol?

Wilt u meer weten over domotica? U kunt direct contact met ons opnemen door middel van onderstaand contactformulier, wij vertellen u graag meer.

Captcha Code